torsdag 26 oktober 2017

20´de-21´a september. Fortsatt norrut

Resan norrut fortsätter. Denna gång med Würzburg som mål. 

Vi är framme i sådan tid att vi hinner besiktiga staden och dess centrum. Via hotellet får vi ett par restauranger att välja mellan. Vi inspekterade och bokade Weinhaus Stachel för kvällen och Alte Mainmühle till morgondagen. Alte Mainmühle visar sig vara samlingsplatsen för ”after work” som nog gäller hela eftermiddagen i Universitetsstaden. Mängder med folk på bron utanför restaurangen och alla med ett vinglas i handen
Vi åt på Stachel. Gott men mycket (på tyskt vis). Fränkische Pfanne med stekt potatis och svamp så att man står sig ända fram till frukosten (med säkerhet)

Vi börjar torsdagen med att åka till Iphofen. En liten by som räknas som Frankens ”hjärta”. Väl där börjar vi med kaffe och kakor (redan hungriga trots gårdagens middag). Därefter gäller byns Enotek för att prova viner. Det visar sig att dom har viner från Seufert, en "Silvaner-bonde" som av  Vinum blivit utsedd till att ha gjort Tysklands bästa torra Riesling. (2015) Ett vin som dom också sålde på Enoteket.
Därefter tillbaka till Würzburg och ett snabbt besök hos  "Am Stein", en vinbonde som vi gärna ville besöka och där Vi hade haft bra provning vid tidigare besök i stan. Åter igen fick vi en bra provning.
Dagen avrundades med stadspromenader i solskenet fram till det var dags för middag igen. Denna gång på Alte Mainmühle. Åter igen en bra middag med gott vin därtill. Ett trevligt par vid grannbordet gjorde kvällen ett steg bättre. Allt avrundat med Kaffe och Weinbrand (till rimligt pris denna gång)
Trots allt fick vi in några bra flaskor Tysk Riesling från Würzburg
Dagen därpå påbörjades den riktiga hemresan, via Goslar upp till Kiel och färja till Göteborg

Am Stein

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar