Resan norrut
fortsätter. Denna gång med Würzburg som mål.
|
Vi åt på
Stachel. Gott men mycket (på tyskt vis). Fränkische Pfanne med stekt potatis
och svamp så att man står sig ända fram till frukosten (med säkerhet)
Vi börjar torsdagen
med att åka till Iphofen. En liten by som räknas som Frankens ”hjärta”. Väl där
börjar vi med kaffe och kakor (redan hungriga trots gårdagens middag). Därefter
gäller byns Enotek för att prova viner. Det visar sig att dom har viner från
Seufert, en "Silvaner-bonde" som av Vinum blivit utsedd till att ha gjort Tysklands bästa torra Riesling. (2015) Ett vin som dom också sålde på Enoteket.
Därefter
tillbaka till Würzburg och ett snabbt besök hos "Am Stein", en vinbonde som vi gärna ville besöka och där Vi hade haft bra provning vid tidigare
besök i stan. Åter igen fick vi en bra provning.
Dagen
avrundades med stadspromenader i solskenet fram till det var dags för middag
igen. Denna gång på Alte Mainmühle. Åter igen en bra middag med gott vin
därtill. Ett trevligt par vid grannbordet gjorde kvällen ett steg bättre. Allt
avrundat med Kaffe och Weinbrand (till rimligt pris denna gång)
Trots allt fick vi in några bra flaskor Tysk Riesling från Würzburg
Dagen därpå påbörjades den riktiga hemresan, via Goslar upp till Kiel och färja till Göteborg
Am Stein |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar